Karfiolová polievka s klobásovými knedličkami

  autor   2617x

Suroviny:

1000 ml mäsového vývaru (instant)
1 hlávka karfiolu
500 g zemiakov
250 ml sladkej smotany
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ. Knedličky: 200 g klobásy
60 g kyslej smotany
1 viazanička petržlenovej vňate
citrónová šťava.

Postup:

Mäsový vývar pripravíme podľa návodu na obale. Karfiol umyjeme a rozoberieme na ružičky. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Oboje varíme v 1000 ml vývaru asi 15 minút. Niekoľko ružičiek karfiolu vyberieme na tanier, ostatné roztlačíme vo vývare. Prilejeme sladkú smotanu a polievku ochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou nastrúhaného muškátového orieška. Klobásu nakrájame, rozdrobíme, zmiešame so smotanou, nakrájanou petržlenovou vňaťou a trochou citrónovej šťavy. Zo zmesi formujeme malé guľky, ktoré vyvárame vo vriacej osolenej vode 5 až 8 minút. Vyberieme a necháme odkvapkať. Do polievky vložíme ružičky karfiolu a klobásové knedličky. Dochutíme soľou a korením.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus