Karfiolová polievka

  autor   7326x

Suroviny:

Ë™ g karfiolu
1 lyžica masti
40 g tuku
40 g hladkej múky
1 žmľa
zelená petržlenová vňať
muškátový kvet
soľ.

Postup:

Karfiol očistíme, umyjeme a celý uvaríme v osolenej vode takmer domäkka. Z tuku a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú rozriedime vychladnutým vývarom z karfiolu a povaríme aspoň 20 minút. Pridáme na ružičky rozobratý karfiol, okoreníme mletým muškátovým kvetom a napokon pridáme nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať. Žemľu nakrájame na menšie kocky, opražíme na rozohriatej masti a podávame k polievke. Ak chceme mať polievku chutnejšiu, použijeme mäsový vývar namiesto vody. Chuť môžme vylepšiť aj jedným žĺtkom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus