Karí fondue

  autor   1174x

Suroviny:

600 g mladej goudy
4 lyžice šľahačkovej smotany
250 ml ľahkého bieleho vína
1 lyžica maizeny
1 lyžica karí korenia
mleté biele korenie.

Postup:

Syr nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Víno dáme v hrnci na fondue zovrieť na sporák, postupne pridáme syr a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne jednoliata masa. Vmiešame karí korenie. Maizenu rozmiešame so smotanou, zahustíme tým fondue, ochutíme korením a necháme ešte fondue na variči slabo vrieť. Podávame s bielym chlebom, naložným ďumbierom, figami, kúskami ananásu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus