Karoo - Soufflé

  autor   3668x

Suroviny:

1 čerstvé pštrosie vajce
250 g údenej slaniny
250 g tvrdého syra (eidamská tehla). 150 ml mlieka
maslo
2 cibule
1 strúčik cesnaku
4 lyžice múky
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
2 čajové lyžičky soli.

Postup:

Slaninu nasucho opečieme v panvici a vyberieme. V tej istej panvici opečieme nakrájanú cibuľu a rozotretý cesnak a odstavíme. Pštrosie vajce dobre rozmiešame s mliekom, múkou a korením a v delenej panvici pripravíme viac menších porcií na masle. Potom dáme takto pripravené porcie na vymastený pekáč a posypeme postupne slaninou, cibuľou s cesnakom a nastrúhaným syrom. Zapečieme dozlata v predhriatej rúre. Podávame s pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus