Kasselské fondue

  autor   2925x

Suroviny:

500 g kasselského karé (bez kostí)
250 ml studeného bieleho vína
550 g ananásových koliesok (z konzervy)
3 lyžice masla (prípadne margarínu)
500 g cibule
750 ml vody
mäsový vývar.

Postup:

Karé umyjeme, osušíme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Na asi 30 minút ponoríme do bieleho vína. Precedíme, osušíme, víno odložíme. Cibuľu olúpeme, nakrájame na prstence. Ananás necháme odkvapkať, nakrájame na kúsky veľké asi 3 cm. Mäso, polovicu cibule a ananás uložíme do misiek. Na masle udusíme zvyšnú cibuľu dozlata, prilejeme biele víno a vodu. Privedieme do varu, varíme asi 1 hodinu, ochutíme mäsovým vývarom. Vývar precedíme do hrnca na fondue, necháme slabo vrieť na variči. Mäso, cibuľu, ananás striedavo napichujeme na vidličky a varíme vo vývare. Podávame s bielym chlebom, ľadovým šalátom, cumberlandskou omáčkou, surovou paradajkovou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus