Kebab z tuniaka so slaninou

  autor   3368x

Suroviny:

1200 g olúpaného filé alebo rezňov z tuniaka
500 g plátkov prerastenej slaniny
500 g sladkých paradajok
mleté čierne korenie
soľ. Marináda: 2 lyžice olivového oleja
75 ml šťavy z 2 citrónov
tabascová omáčka. Šalát so špenátom a mangom: 1 zrelé mango
250 g špenátových listov
šťava z 1 citróna
štvrť čajovej lyžičky dijonskej horčice
75 ml rastlinného oleja.

Postup:

Šťavu z citróna vyšľaháme s olivovým olejom. Dochutíme tabascovou omáčkou, jemne osolíme a okoreníme. Pridáme kocky tuniaka, premiešame a necháme 30 až 60 minút stáť v chladničke. Citrónovú šťavu vyšľaháme s horčicou, soľou a korením. Olej primiešavame postupne, aby sa všetko dobre rozpustilo. Dochutíme podľa potreby. Špenátové listy premiešame so zálievkou. Plátky slaniny narežme priečne na polovice. Každý kúsok by mal mať asi 6 cm. Každú kocku z mäsa tuniaka zabalíme do plátka slaniny a napichujeme na ihlicu striedavo s paradajkami. Pripravený kebab uložíme na grilovací rošt, grilujeme 5 až 6 minút, kým slanina nie je upečená do zlatista. Kebab otočíme a grilujeme ešte 5 až 6 minút, kým nie je upečená aj ryba. Na tanier poukladáme špenátové listy, uložíme na ne plátky z manga, do stredu položíme grilovaný kebab z tuniaka so slaninou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus