Klobásové fondue

  autor   3386x

Suroviny:

300 g jemnej klobásy
300 g norimberskej klobásy
300 g poľovníckej klobásy
1000 ml rastlinného oleja alebo 1000 g rastlinného tuku.

Postup:

Jemnú a norimberskú klobásu vložíme asi na 10 minút do vriacej vody. Vyberieme a necháme ochladnúť. Všetky klobásy olúpeme, nakrájame na kocky o veľkosti asi 2 cm, poukladáme do misiek. Olej alebo tuk rozohrejeme v hrnci na fondue. Hrniec postavíme na varič, kúsky klobásy napichujeme na vidličky a pražíme v horúcom tuku. Podávame s ražným chlebom, kyslou uhorkou, olivami, naložnou cibuľkou, paradajkovým krémom s olivami, miešanou zeleninou v octe, jablkovou omáčkou s horčicou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus