Klobásové frikandelky s pórom

  autor   3110x

Suroviny:

350 g pečenej klobásy
4 paradajky
4 kusy póru
2 lyžice masla
2 lyžice lúpaných vlašských orechov
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Paradajky prelejeme horúcou vodou, olúpeme a nakrájame. Pór očistíme, vodorovne prerežme a nakrájame na dlhšie kúsky. Pečenú klobásu pomelieme na mäsovom mlynčeku a sformujeme frikandelky vo veľkosti orecha. V rozpálenom masle ich z každej strany opečieme dozlata a odložíme na teplé miesto. Pór dáme do výpeku, pridáme paradajky a krátko podusíme. Ochutíme soľou a korením. Pridáme frikandelky, premiešame a zohrejeme. Nakoniec posypeme nakrájanými orechmi. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus