Klopsy s hráškom

  autor   3461x

Suroviny:

75 g teľacieho mäsa bez kostí
150 g hovädzieho mäsa bez kostí
125 g bravčového mäsa bez kostí
1 vajce
160 g konzervovaného hrášku
70 g žmlí
60 g margarínu
25 g strúhanej žmle
70 g cibule
25 g hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso pomelieme, pridáme vo vode namočenú, vyžmýkanú žmľu, polovicu nadrobno nakrájanej cibule, soľ, korenie a strúhanku. Hmotu vypracujeme a tvoríme guličky, ktoré sploštíme na hrúbku 2 cm. Na dvoch tretinách tuku opražíme druhú polovicu nadrobno nakrájanej cibule, pridáme múku, krátko osmažíme, zalejeme vodou, dobre rozšľaháme, povaríme, precedíme. Klopsy opečieme na jednej tretine tuku do svetložlta, zalejeme pripravenou šťavou a dusíme asi 10 minút. Pred dovarením šťavy pridáme konzervovaný hrášok.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus