Knedle štyroch šťastí

  autor   2619x

Suroviny:

Cesto: 220 g hladkej múky
200 ml vriacej vody
štipka soli. Plnka: 170 g bravčovej kotlety (najemno nasekanej alebo pomletej)
1 vajce
2 čierne huby (namočené a nakrájané na malé kocky)
50 g miešanej zeleniny (očistenej a nadrobno nakrájanej - hrášok
mrkva
zeler atď.)
2 čajové lyžičky svetlej sójovej omáčky
1 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu
2 lyžice múky (vymiešanej s trochou vody na hladkú kašu)
1 lyžica oleja
6 najemno nasekaných stebiel pažítky
pol čajovej lyžičky cukru (prírodného alebo sladového)
štvrť čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
soľ..

Postup:

Bravčové mäso zmiešame s hubami, zeleninovou zmesou, cukrom, sójovou omáčkou, čiernym korením, vajcom, pažítkou a podľa chuti osolíme. Pridáme olej a kukuričný škrob a všetko vidličkou dôkladne premiešame. Plnku rozdelíme na asi 30 dielov. Každú porciu plnky obalíme cestom a utvoríme knedle v tvare polmesiačikov. Na obyčajnom alebo čínskom bambusovom paráku ich v pare varíme asi 20 minút. Podávame so zálevom alebo chilli omáčkou. Tvar polmesiačikov získame tak, ž na stred položíme časť plnky, okraje potrieme cestíčkom vyrobeným z trochy múky s vodou a okraje obalu stlačíme, až sa spoja. Jeden cíp naplnenej taštičky zatočíme okolo druhého rožteka a cez neho. Pritlačením ich utesníme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus