Kocky bravčového mäsa s vlašskými orechmi

  autor   2069x

Suroviny:

220 g bravčového filé (nakrájaného na malé kocky)
100 g jadier vlašských orechov
fritovací olej. Koreniny a pochutiny: 1 mrkva (nakrájaná na tenké plátky)
1 olúpaná cibuľa (nakrájaná na kúsky)
3 nasekané jarné cibuľky
1 a pol čajovej lyžičky sójovej omáčky
1 lyžica kukuričného škrobu
pár kvapiek sójového oleja
1 lyžica oleja
1 lyžica vody
štipka Glutasolu (môžme vynechať)
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky)
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 6 lyžíc vývaru
1 lyžica kukuričného škrobu.

Postup:

Vlašské orechy povaríme asi 4 minúty vo vriacej vode. Dôkladne ich osušíme. Fritujeme ich, až sa sfarbia dozlata. Vyberieme ich a necháme odkvapkať. Olej na pražnie zmiešame s koreniacimi prísadami a pridáme k mäsu. Necháme marinovať asi 15 minút. Marinádu vylejeme. Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja a pražíme v ňom mrkvu asi 2 minúty. Pridáme cibuľu a koreň ďumbieru, miešame a pražíme ďalšiu 1 minútu. Pridáme 2 čajové lyžičky vývaru a preložíme na tanier. Do woku vložíme osušené kocky bravčového mäsa a 1 lyžicu oleja, miešame a pražíme asi 5 minút. Zvyšný vývar a kukuričný škrob zmiešame na omáčku. Do woku vložíme naspäť vlašské orechy a mrkvu spoločne s prísadami do omáčky. Dobre ich premiešame a povaríme na miernom plameni do zhustnutia. Odložíme z plameňa a ihneď podávame s ryžovými rezancami alebo s pražnou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus