Kocky z bravčového mäsa s kukuricou

  autor   3305x

Suroviny:

Marináda: 170 g bravčového stehna (nakrájaného na malé kocky)
1 lyžica ryžového vína
2 čajové lyžičky čiernej sójovej omáčky
1 olúpaný a nasekaný strúčik cesnaku
fritovací olej
1 lyžica vody
štvrť čajovej lyžičky cukru
250 ml kuracieho vývaru
2 plátky čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na malé kocky). Koreniny a pochutiny: 1 rozšľahané vajce
1 čajová lyžička ryžového vína alebo suchého sherry
250 ml kukurice rozotretej na kašu
4 nasekané jarné cibuľky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu zmiešaného s 1 lyžicou vody
štvrť čajovej lyžičky cukru
štvrť čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
štvrť čajovej lyžičky soli.

Postup:

Marinovacie prísady zmiešame dohromady. Pridáme bravčové mäso a necháme ho marinovať asi 15 minút. Osušíme ho a tekutinu vylejeme. Rozohrejeme wok a mäso dáme do fritovacieho oleja. Fritujeme ho, až je svetlohnedé. Vyberieme ho a osušíme. Olej uschováme na ďalšie použitie. Vo woku rozpálime 1 lyžicu oleja, pridáme ďumbier a bravčové mäso. Za stáleho miešania opražíme asi 3 minúty. Pridáme vývar a povaríme na miernom plameni asi 3 minúty. Pridáme koreniace prísady a zvoľna varíme asi 3 minúty. Pridáme zmes kukuričného škrobu a vody a povaríme, až omáčka zhustne. Pridáme kukuricu a rozšľahané vajce a varíme asi 3 minúty. Podávame posypané nasekanou cibuľou. Tento pokrm podávame s varenou ryžou alebo rezancami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus