Kohút na víne z mikrovlnky

  autor   2817x

Suroviny:

1 kurča (malý kohút alebo sliepka asi 1000 až 1200 g)
50 g údenej slaniny
2 lyžice margarínu
500 ml červeného vína
200 g šampiňónov
12 nakladaných perlových cibuliek
1 strúčik cesnaku
1 malý kúsok zeleru
1 malá karotka
1 lyžica nasekaného petržlenu
500 ml slepačieho vývaru
1 bobkový list
1 čajová lyžička čerstvo nakrájaného majoránu
2 až 3 čajové lyžičky škrobovej múčky
štipka cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z kurčaťa odstránime kožu a nakrájame ho na 12 kúskov. Slaninu nakrájame na kocky. Do opekacej nádoby dáme margarín a predhrievame 5 minút pri výkone 600 W. Pridáme kúsky kurčaťa a opekáme 4 minúty pri výkone 600 W. Po obrátení pridáme cibuľu a necháme trocha tiahnuť. Mäso posypeme soľou, čiernym korením a cukrom. Cesnak olúpeme, prelisujeme a spolu s bobkovým listom pridáme k mäsu. Šampiňóny očistíme a rozštvrtíme. Zeler a karotku očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. Spolu s majoránom pridáme k mäsu. Prilejeme 400 ml červeného vína a slepačieho vývaru. Prikryjeme a všetko varíme 10 minút pri výkone 360 W. Vyberieme z misy a prikryjeme. Zvyšné červené víno rozmiešame so škrobom. Pridáme k zelenine a varíme 20 minút pri výkone 600 W. Kúsky kurčaťa vložíme späť do omáčky a zohrievame prikryté 3 minúty pri výkone 600 W. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus