Kolienko v cestíčku

  autor   2331x

Suroviny:

1 bravčové údené koleno
200 ml kyslej smotany
1 až 2 lyžice nastrúhaného chrenu
200 ml piva
150 g hladkej múky
olej na opekanie
soľ.

Postup:

Uvarené koleno zbavíme kož a vykostíme. Mäso nakrájame na kocky. Múku a žĺtky s pivom spracujeme na hladké cestíčko. Ľahko osolíme a spojíme so snehom, ktorý sme spravili z vyšľahaných bielkov. Na chvíľu necháme odpočívať. Kocky kolena - mäsa ponoríme do cestíčka a v rozpálenom oleji vypražíme dozlata. Necháme odkvapkať z tuku na krepovom papieri alebo na servítke. Smotanu vymiešame so strúhaným chrenom na omáčku, podľa chuti pridáme soľ.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus