Konské bifteky

  autor   3597x

Suroviny:

1000 g konskej sviečkovice
30 g masla
50 g bravčovej masti
2 strúčiky cesnaku
hladká múka
soľ.

Postup:

Odležané mäso, ktoré bolo niekoľko dní naložné v marináde, očistíme od zeleniny a osušíme. Ak sme ho pred marinovaním nezbavili blán a šliach, urobíme to teraz. Potom ho nakrájame na bifteky, ktoré ľahko naklepeme a zarovnáme, dôkladne natrieme vymiešaným cesnakom, osolíme, poprášime múkou a opražíme na rozpálenej masti z obidvoch strán tak, aby vnútri zostali ružové. Hotové bifteky urovnáme na zohriatu misu, do šťavy pridáme maslo, prilejeme trocha vody a povaríme. Šťavu podávame osobitne v omáčniku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus