Korenený ananás

  autor   1699x

Suroviny:

1 čerstvý ananás
2 chilli papričky
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
olej
2 lyžice práškového cukru
kurkuma
2 semená hviezdičkového anízu
škorica
6 klinčekov
pol čajovej lyžičky mletého ďumbieru
soľ.

Postup:

Ananás olúpeme, rozštvrtíme, hornú, drevnatú časť odrežme, každú štvrťku rozkrojíme ešte na 4 diely, uložíme do hrnca, osladíme, okoreníme kurkumou, trocha zalejeme vodou a povaríme asi 10 minút. V panvici rozpálime olej, opražíme na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno a popučený cesnak, pridáme potlčený hviezdičkový aníz, škoricu a klinčeky. Asi po 2 minútach prisypeme mletý ďumbier, trocha zalejeme vodou, podľa chuti osolíme, osladíme a za častejšieho miešania varíme asi 3 minúty. Nakoniec pridáme uvarené kúsky ananásu, podrvené chilli papričky zbavené zrniek a všetko spolu ešte povaríme na miernom ohni asi 5 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus