Kotlety na tymiane s ryžou a so slaninou

  autor   2101x

Suroviny:

4 kotlety
100 g prerastenej slaniny
2 až 3 cibule
1 lyžica oleja (masti)
150 g dlhozrnnej ryž
2 lyžice nátierkového masla
250 ml mäsového vývaru
pažítka
4 lyžice tymianu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Slaninu a očistenú cibuľu nakrájame. V nádobe zohrejeme olej alebo masť, vložíme slaninu a opečieme ju. Pridáme cibuľu a opečieme ju dozlata. Pridáme umytú ryžu a za stáleho miešania opečieme, zalejeme vývarom, mierne posolíme (v každom prípade musíme ochutnať) a necháme asi 15 minút pri strednej teplote vrieť. Kotlety poobraciame v tymiane, okoreníme, posolíme a v masti pečieme z oboch strán 3 až 5 minút. Ryžu dáme na misu a obložíme kotletami, ktoré posypeme nakrájanou pažítkou. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus