Kotlety s bylinkovým syrom

  autor   2076x

Suroviny:

4 kotlety s rebierkami
1 trojuholník smotanového syra
4 lyžice sladkej smotany
1 až 2 žĺtky
50 g masla
10 ml koňaku
100 ml bieleho vína
100 ml vody
1 strúčik cesnaku
kôpor
pažítka
zelená petržlenová vňať
muškátový orech
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Pripravené kotlety potrieme marinádou z pretlačeného cesnaku, koňaku, mletého čierneho korenia a majoránu. Necháme stáť asi 30 minút a niekoľkokrát kotlety obrátime. Víno s vodou necháme zovrieť, v tom rozpustíme syr. Do toho vložíme rozšľahaný žĺtok a polejeme maslom. Hneď odstavíme (nenecháme ďalej vrieť). Byliny jemne nasekáme, dáme do omáčky a dochutíme muškátovým orechom. Masť rozpálime, vložíme do nej kotlety, z oboch strán ich opekáme 3 až 4 minúty. Opečené mäso vyberieme, posolíme, položíme na pekáč, polejeme syrovou omáčkou a zapekáme vo vyhriatej rúre alebo v grile asi 8 až 10 minút domäkka. Podávame horúce so zemiakmi a čerstvým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus