Krakovská teľacia špecialita

  autor   2891x

Suroviny:

600 g teľacieho stehna
60 g údeného mäsa (alebo údeného jazyka)
60 g slaniny
250 ml sladkej smotany
10 g múky
soľ. Moridlo: 1 cibuľa nakrájaná na kolieska
500 ml vody
125 ml octu
1 bobkový list
1 klinček
voda
soľ.

Postup:

Pripravíme si moridlo: Všetky suroviny necháme zovrieť v dostatočnom množstve vody. Teľacie mäso zo stehna odblaníme, osolíme a pomocou dlhého špicatého ostrého noža prešpikujeme slaninou, nakrájanou na prúžky. Takisto prešpikujeme údeným mäsom. Takto pripravené mäso dáme do hrnca, zalejeme vychladnutým moridlom, zaťažíme a odložíme na 3 až 4 dni na studené miesto; každý deň ho obrátime. Potom rozpálime v pekáči kúsok masla, vložíme do neho mäso a pečieme. Počas pečenia polievame moridlom, v ktorom bolo naložné. Upečené mäso vyberieme a nakrájame, šťavu zalejeme sladkou smotanou, v ktorej sme rozmiešali trochu múky a necháme zovrieť. Hotovú omáčku precedíme na mäso. Podávame s haluškami alebo s makarónmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus