Králičia polievka s knedličkami

  autor   3113x

Suroviny:

Králičia polievka s knedličkami 1 predná časť z králika
100 g mrkvy
70 g petržlenu
50 g zeleru
1 cibuľa
zelená petržlenová vňať
2 zrnká nového korenia
6 zrniek čierneho korenia
soľ. Mäsové knedličky: 150 g králičieho mäsa
1 králičia pečeň (celá)
1 vajce
1 lyžica hladkej múky
30 g masla
1 žmľa
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
majorán
strúhanka
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso dáme variť do studenej, osolenej a okorenenej vody. Po 30 minútach varenia pridáme očistenú cibuľu a zeleninu. Uvarené mäso vykostíme, nakrájame a vložíme naspäť do vývaru. Ochutíme nadrobno nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s mäsovými knedličkami. Mäsové knedličky: Mäso, pečeň a cibuľu pomelieme, premiešame s namočenou žmľou, maslom, vajcom, múkou a rozotretým cesnakom so soľou. Ochutíme majoránom, okoreníme a podľa potreby zahustíme strúhankou. Zo zmesi sformujeme knedličky, ktoré varíme asi 10 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus