Králik so šalotkou

  autor   2920x

Suroviny:

500g šalotky
4 králičie stehná
300g húb (aj sušené)
rozmarín
tymián
cukor
čierne mleté korenie
ocot alebo citrón
olivový olej
0.2l šľahačky
0.2l bieleho suchého vína

Postup:

Šalotku povaríme 2 minúty v slanej vode, vyberieme, necháme vychladnúť, stiahneme šupky a rozkrájame na štvrtky. Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šalotku a restujeme ju. Podlievame ju vývarom, vínom, a nakoniec šťahačkovou smotanou. Uvarenú zmes vylejem na pekáč s mäsom, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 50 minút. Na oleji orestujeme hríby (2-3 minúty), okoreníme, pridáme bylinky a pridáme do pekáča. Necháme prejsť varom a podávame s opečenými zemiakmi. Môžeme ich pripraviť aj v alobale: zemiaky omyjeme a zabalíme do alobalu. Dáme do rúry naraz s králikom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus