Kráľovská roštenka

  autor   2218x

Suroviny:

400 g mäsa z roštenky
50 g šunky
2 vajcia
100 ml smotany
2 paradajky
50 g sterilizovaného hrášku
100 ml bieleho vína
40 g tuku
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme ich, okraje narežme, okoreníme a opečieme v rozpálenom tuku. Potom mäso osolíme, podlejeme vínom, mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Mäkké mäso položíme do vymastenej ohňovzdornej misy a posypeme na rezance nakrájanou šunkou a sterilizovaným hráškom. Smotanu rozšľaháme s vajciami, petržlenovou vňaťou, nalejeme na roštenky, obložíme nakrájanými paradajkami a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s opekanými zemiakmi a s tatárskou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus