Krémová polievka z bažanta

  autor   3406x

Suroviny:

1 bažant
40 g masla
40 g hladkej múky
100 ml mlieka
100 ml smotany
100 ml červeného vína
1200 ml vody
nastrúhaný muškátový oriešok
pažítka
soľ.

Postup:

Očisteného a umytého bažanta uvaríme v osolenej vode domäkka. Vyberieme, vykostíme, mäso pomelieme a vývar precedíme. Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú rozriedime mliekom, smotanou a červeným vínom (môžme vynechať), vlejeme do vývaru a povaríme. Primiešame pomleté mäso a ochutíme muškátovým orieškom a nakrájanou pažítkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus