Krevetové palacinky varené v pare

  autor   2799x

Suroviny:

170 g hladkej múky s vysokým obsahom lepku
3 lyžice rozšľahaného vajca
50 g kukuričného škrobu
1 lyžica oleja
2 lyžice vody
2 lyžice múky (vymiešanej so studenou vodou na hladkú kašu)
štvrť lyžičky soli. Plnka: 150 g kreviet (uvarených a nadrobno nasekaných)
2 najemno nasekané jarné cibuľky bez cíbikov
1 lyžička kukuričného škrobu na spojenie
soľ.

Postup:

Múku, kukuričný škrob a soľ preosejeme do misy. Prilejeme olej, ušľahané vajcia, vodu a namiešame tuhé cesto. Necháme asi 30 minút odpočinúť. Potom ho ešte asi 5 minút dôkladne premiesime a na potravinárskom papieri vyvaľkáme 30 placiek s priemerom asi 15 cm. Do stredu každej z nich položíme plnku a rozotrieme ju. Zvinuté palacinky poukladáme do vymasteného obyčajného alebo čínskeho bambusového paráka a nad vriacou vodou varíme asi 15 minút. Plnka: Zmiešame všetky prísady okrem kukuričného škrobu, ktorý primiešame nakoniec a spojíme ním plnku. Podávame horúce so zálevom z chilli alebo sójovou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus