Krevety s brokolicou

  autor   3348x

Suroviny:

450 g olúpaných kreviet
fritovací olej. Omáčka: 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
štipka Glutasolu (nie je nevyhnutný)
120 ml kuracieho vývaru
1 čajová lyžička cukru
mleté čierne korenie a soľ podľa chuti. Koreniny a pochutiny: 250 g brokolice (nakrájanej na kúsky dlhé 8 cm)
1 mrkva (očistená a nakrájaná na plátky)
2 strúčiky cesnaku (olúpané a nasekané)
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
2 lyžice horúceho oleja (alebo zvyšujúci olej po fritovaní kreviet)
štipka Glutasolu
pol čajovej lyžičky cukru
1 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na kúsky)
štipka soli.

Postup:

Krevety fritujeme v horúcom oleji asi 2 minúty. Necháme ich odkvapkať a odložíme nabok. Olej uschováme. Prísady do omáčky zmiešame. V inej miske zmiešame koreniace prísady. Brokolicu vložíme na asi 1 minútu do vriacej vody. Necháme ju odkvapkať a pridáme toľko studenej vody, aby bola ponorená. Znovu ju necháme odkvapkať a zmiešame ju s koreniacimi prísadami. Rozohrejeme wok a nalejeme doň 2 lyžice horúceho oleja. Pridáme mrkvu, cesnak, ďumbier a za stáleho miešania pražíme asi 1 minútu. Pridáme brokolicu, miešame a pražíme ďalšiu minútu. Pridáme krevety, miešame a pražíme asi pol minúty, potom pridáme zmiešané prísady do omáčky. Povaríme na miernom plameni, dokiaľ omáčka nezhustne. Ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus