Krevety s kešu orieškami

  autor   2888x

Suroviny:

450 g olúpaných kreviet
75 g orieškov kešu
4 kolieska ananásu (nakrájané na dieliky)
30 g zelených fazuliek
50 g čínskej (alebo obyčajnej bielej kapusty nakrájanej na malé kúsky)
50 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky)
1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná na malé kúsky)
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
3 lyžice oleja
štipka Glutasolu (môžme vynechať)
250 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Vo woku rozpálime 1 lyžicu oleja a za stáleho miešania opražíme v ňom oriešky kešu, až sú svetlohnedé. Vyberieme ich a odložíme nabok. Kukuričný škrob zmiešame s 2 lyžicami vody alebo vývaru a necháme naboku. Znovu rozohrejeme wok so zvyšujúcim olejom a pražíme v ňom cibuľu asi 1 minútu. Pridáme fazuľky, kapustu a bambusové výhonky, miešame a pražíme asi 3 minúty. Pridáme oriešky kešu a krevety, zvyšujúci vývar, soľ a ananás. Povaríme asi 1 minútu na miernom plameni a potom pridáme Glutasol, kukuričný škrob a varíme do zhustnutia. Ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus