Krevety so sójovým syrom tofu

  autor   2865x

Suroviny:

450 g olúpaných kreviet Koreniny a pochutiny: 3 plátky tofu (nakrájané na kocky)
1 červená chilli paprička (nakrájaná na kúsky)
1 strúčik cesnaku
(olúpaný a nadrobno nasekaný)
1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
2 lyžice oleja
1 čajová lyžička cukru
4 lyžice kuracieho vývaru
2 lyžice vody
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nadrobno nasekaného)
štipka soli.

Postup:

Krevety zmiešame s koreniacimi prísadami a polovicou ďumbieru. Rozpálime olej a za stáleho miešania pražíme ďumbier a krevety asi 2 minúty. Pridáme cesnak a pražíme asi 1 minútu. Pridáme chilli, kocky tofu a vývar a pozvoľna varíme na miernom plameni asi 3 minúty. Kukuričný škrob zmiešame s vodou a so zvyšujúcim ďumbierom a polejeme ním krevetovú zmes. Pomaly varíme na miernom plameni, až omáčka zhustne. Podávame ihneď.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus