Krevety v štipľavej omáčke

  autor   3669x

Suroviny:

350 g varených olúpaných kreviet Koreniny a pochutiny: 1 čajová lyžička vína Šao-sing
1 čajová lyžička sladového octu
štipka soli. Omáčka: 2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku
1 čajová lyžička štipľavej chilli omáčky
1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička kukuričného škrobu zmiešaná s 1 lyžičkou vody
pol čajovej lyžičky Glutasolu (môžme vynechať)
2 lyžice horúceho oleja
180 ml kuracieho vývaru
2 čajové lyžičky cukru
mleté čierne korenie a soľ podľa chuti.

Postup:

Krevety umyjeme a dobre osušíme. Zmiešame koreniace prísady a v inej miske prísady do omáčky. Vo woku rozpálime olej a krevety fritujeme asi 1 minútu. Vyberieme ich a necháme odkvapkať. Olej uschováme. Znovu rozohrejeme wok, nalejeme doň 2 čajové lyžičky oleja, pridáme cibuľu, cesnak a pražíme za stáleho miešania asi 1 minútu. Pridáme krevety a zmiešané prísady do omáčky. Uvedieme do varu a povaríme na miernom plameni asi 4 minúty. Vmiešame zmes korenia.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus