Krupicové flameri s malinovou omáčkou

  autor   2782x

Suroviny:

60 g krupice
125 ml smotany na šľahanie
500 ml mlieka
30 g masla
100 g malín
2 žĺtky
1 struk vanilky
40 g cukru
štipka soli. Omáčka: 200 g malín
šťava z 1 citróna
50 g cukru
6 lyžíc vody.

Postup:

Mlieko, cukor, soľ a maslo dáme do misky a pomiešame. Vanilku pozdĺžne narežme, dreň vyškrabeme a dáme do mlieka. Zohrievame 6 minút pri výkone 600 W. Primiešame krupicu. Varíme 11 minút pri výkone 360 W, pričom občas pomiešame. Kašu necháme trocha vychladnúť, potom do nej zamiešame žĺtky. Vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju zapracujeme do vychladnutej kaše. Pudingovú formu vypláchneme studenou vodou, nalejeme do nej krupicovú kašu a vložíme do chladničky, aby stuhla. Maliny na omáčku umyjeme, zmiešame s cukrom a spolu s vodou a citrónovou šťavou rozmixujeme v mixéri na pyré. Pretrieme cez jemné sitko, aby sme odstránili zrnká. Puding vyklopíme, oblejeme omáčkou a ozdobíme celými malinami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus