Krupicové knedličky

  autor   5187x

Suroviny:

1 vajce
rovnaké množstvo (hmotnostné) masla
dvojnásobné množstvo krupice
štipka muškátového orecha
soľ.

Postup:

Maslo vymiešame do peny, postupne pridávame žĺtok a bielok. Keď sa maslo zmieša s vajcom, pridáme krupicu a napokon dochutíme soľou a muškátovým orechom. Masu sformujeme do gule, stlačíme a dáme na 30 minút odpočívať. Potom vytvarujme knedličky a uvaríme ich. Dá sa postupovať aj inak: Maslo mierne zohrejeme, metličkou na sneh do tekutého masla zašľaháme vajce, pridáme krupicu a nakoniec okoreníme. Masu odložíme na 20 minút do chladničky, potom tvarujeme knedličky. Varíme ich presne 6 minút v mierne osolenej vriacej vode. Potom hrniec odtiahneme nabok, pridáme naberačku ľadovej vody, prikryjeme a necháme odpočívať. Za 30 až 45 minút knedličky napuchnú Pozor: Ak sa nedvíhajú, pravdepodobne sme použili starú krupicu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus