50 g krúp
 30 g masti
 100 g koreňovej zeleniny
 2 mladé póry
 4 zemiaky
 1 cibuľa
 mäsový vývar
 muškátový oriešok
 zelená petržlenová vňať
 soľ. 
            
                Krúpy umyjeme
 dáme do omastenej panvice
 osolíme a udusíme domäkka. Očistenú koreňovú zeleninu nastrúhame na hrubom strúhadle a spolu s nasekanými pórmi a cibuľou dáme variť do osolenej vody.	Keď je zelenina polomäkká
 pridáme očistené zemiaky nakrájané na malé kocky
 zalejeme mäsovým vývarom a dovaríme. Napokon primiešame udusené krúpy
 nastrúhaný muškátový oriešok a nadrobno nasekanú zelenú petržlenovú vňať. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.