Krušnohorské brambrdle

  autor   6839x

Suroviny:

zemiaky
500g mäkkého tvarohu
500g polohrubej múky
cibuľa
masť
mlieko
čierne mleté korenie
soľ

Postup:

Plnka: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme, roztlačíme na kašu a zmiešame s 250 g tvarohu. Osolíme, okoreníme. „Smotánka“: 250 g tvarohu zmiešame s mliekom a osolíme. Múku zmiešame s vodou až vznikne cesto. Osolíme, okoreníme. Z cesta vyváľame plát a pohárikom vykrajujeme malé placky. Na placky kladieme plnku a prehnutím vytvoríme pirohy. Na panvičke na masti dozlatista osmažíme nakrájanú cibuľku (cibule musí byť veľa, čím viac, tým lepšie!) Pirohy varíme vo vriacej vode. Hotové pirohy vyplávajú nahor. Scedíme a necháme odkvapkať. Potom pirohy dobře premiešame s cibuľkou. Pirohy obalené cibuľkou namáčame do „smotánky“ a jeme rukami. Zapíjame kyslým mliekom

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus