Krvavá zakáľačková polievka

  autor   2661x

Suroviny:

Polovica bravčovej hlavy
200 g bravčových vnútorností (pečeň
pľúca
slezina)
200 ml bravčovej krvi
50 g krúp
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
majorán
celé čierne a nové korenie
soľ.

Postup:

Očistenú hlavu rozsekneme, položíme do chladnej vody, uvedieme do varu a varíme asi 30 minút. Pridáme nakrájané vnútornosti, krúpy, cibuľu, korenie, soľ a všetko spolu uvaríme domäkka. Mäso a vnútornosti vyberieme, mäso vykostíme a nakrájame na malé kúsky. Do polievky zamiešame rozšľahanú krv, povaríme, dochutíme rozotretým cesnakom, majoránom a nakoniec vložíme naspäť medzi mäso a vnútornosti.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus