Kuchárova špecialita

  autor   2834x

Suroviny:

3000 g teľacieho stehna
3 vajcia
3 žĺtky
100 ml smotany
200 ml vína
zelenina
6 čerstvých sardel (alebo sardelová pasta)
100 ml oleja
1 bobkový list
celé čierne korenie
aspik
soľ.

Postup:

Teľacie mäso vykostíme zviažme a v moridle uvaríme namäkko. Moridlo urobíme z vody, octu, vína, zeleniny, celého čierneho korenia a bobkového listu. Mäso v moridle necháme vychladnúť. Vychladnuté nakrájame, ozdobíme aspikom a plnenými vajciami. Omáčku podávame zvlášť. Omáčka: Dve sardely (alebo sardelovú pastu) pretrieme s troma natvrdo uvarenými žĺtkami a vymiešame s malým množstvom oleja. Osobitne vymiešame 3 žĺtky z čerstvých vajec a 100 ml oleja, pomaly pridávame 4 sardely. Pridáme 3 lyžice smotany a 2 až 3 lyžice aspiku a dobre vymiešame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus