Kukuričná kaša na rumunský spôsob

  autor   2849x

Suroviny:

2 vajcia
nastrúhaný syr
200 g kukuričnej krupice
1 jogurt alebo 100 ml kyslej smotany
150 g masla.

Postup:

Do vriacej osolenej vody postupne vsypeme za stáleho miešania kukuričnú krupicu. Keď zhustne, odstavíme ju z ohňa a podávame ako prílohu k mäsu. Alebo kašu necháme na okraji sporáka pomaly vychladnúť, drevenou paličkou alebo nožom ju uvoľníme od stien hrnca, vyklopíme na dosku, sformujeme do štvorhranného koláča, ktorý nakrájame na rezy a buď hneď podávame, alebo rezy obalíme rozšľahanými vajciami, nastrúhaným syrom a vypražíme na masle z obidvoch strán dozlata. Podávame s jogurtom, kefírom alebo kyslou smotanou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus