Kukuričná paštéta

  autor   2328x

Suroviny:

200 g bravčového mäsa (najlepšie z pleca)
štvrťka kurčaťa
1 vajce
50 g masla
1 zelená paprika
2 paradajky
plnené zelené olivy
50 g hrozienok
1 lyžica kapár
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
200 g hrubej kukuričnej múky
2 lyžice oleja
zelená petržlenová vňať
pol lyžičky octu
práškový cukor
chilli korenie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Bravčové mäso povaríme v osolenej vode asi 30 minút. Štvrťku kurčaťa vykostíme, kožu stiahneme a mäso nakrájame na malé kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme, nasekáme a opražíme vo väčšej panvici na rozpálenom oleji. Pridáme očistenú zelenú papriku zbavenú jadier a nakrájanú na prúžky, olúpané a nakrájané paradajky, nasekanú zelenú petržlenovú vňať a kapary, prilejeme ocot, prisypeme prebraté hrozienka a nakrájané plnené olivy, osolíme a okoreníme mletým čiernym a chilli korením. Všetko dobre premiešame, pridáme kúsky kurčaťa, prikryjeme a dusíme asi pol hodiny. Nakoniec pridáme uvarené bravčové mäso nakrájané na kocky. Osobitne v malom hrnci rozvaríme kukuričnú múku s osolenou vodou na kašu, do ktorej zamiešame maslo. Keď sa už kaša oddeľuje od stien hrnca, odstavíme ju z ohňa, primiešame vajce, hrniec prikryjeme a kašu necháme vychladnúť. Pergamenový papier nastriháme na štvorce 20 x 20 cm, na každý štvorec dáme vychladnutú kukuričnú kašu a na ňu položíme 3 lyžice mäsovej zmesi. Zmes zakryjeme preložním pergamenového papiera a všetky takto upravené paštéty dáme otvorom nadol na hárok alobalu, ktorý vložíme do veľkého cedidla alebo sita, upevníme nad veľkým hrncom s vodou a prikryjeme utierkou. Vodu uvedieme do varu a paštéty varíme v pare asi 1 hodinu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus