Kung-Pao

  autor   3921x

Suroviny:

½ kg kuracieho mäsa (prsia
príp. vykostené tmavé mäso)
2-3 hrste arašidov (alebo posekaných mandlí)
½ lyžičky soli
1 lyžička ml. čierneho korenia
½ lyžičky ml. zázvoru
½ lyžičky glutasolu (nemusí byť)
2-3 lyžice solamylu
cca dcl sójovej omáčky
olej
1 malá chili paprička alebo 1 strúčik cesnaku – podľa chuti

Postup:

Mäso pokrájame na prúžky, v mise zmiešame s polovicou sójovej omáčky, čiernym korením, soľou, zázvorom, solamylom, glutasolom. Necháme marinovať v chladničke minimálne ½ hodiny (čím dlhšie, tým lepšie, môže byť aj do druhého dňa). Na panvici zohrejeme olej (cca 4-5 lyžíc), keď chceme jedlo pikantné, opečieme 1 rozdrobenú chili papričku alebo pokrájaný cesnak. Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán cca 3-4 minúty, kým nezhnedne. Potom pridáme arašidy a opekáme ďalšie asi 3 minúty. Nakoniec pridáme zvyšnú sójovú omáčku, vtedy to začne prskať a šumieť, mäso zhnedne do finálnej podoby. Podávame s ryžou a zeleninovou oblohou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus