Kurací šalát cobb

  autor   3931x

Suroviny:

1800 g pečeného alebo vareného kurčaťa (alebo 500 g vykosteného kuracieho mäsa bez kož)
90 g rokfortu (alebo iného plesňového syra)
175 g slaniny
2 veľké paradajky
1 šalotka
2 avokáda
500 g hlávkového šalátu
1 citrón. Octová zálievka: 4 lyžice červeného vínneho octu
175 ml rastlinného oleja
2 čajové lyžičky dijonskej horčice
3 vetvičky čerstvého estragónu
štvrť čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
pol čajovej lyžičky soli.

Postup:

Do misky dáme ocot, horčicu, soľ i korenie a dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom prilievame olej (stále miešame). Nadrobno nasekáme estragón, vmiešame ho do zálievky a podľa chuti dokoreníme. Vo veľkej mise zmiešame kurča nakrájané na plátky a šalotku s 3 až 4 lyžicami zálievky. Do inej misy dáme nakrájaný hlávkový šalát. Pridáme asi 3 až 4 lyžice zálievky a premiešame. Slaninu nakrájame na centimetrové pásiky, na panvici ju vysmažíme a po vybratí ju osušíme kuchynským papierom. Doprostred tanierov porozkladáme šalát a naň kuracie mäso. Okolo upravíme nakrájané paradajky, rozdrobený plesňový syr. Na mäso poukladáme vypečenú slaninu, na plátky nakrájané avokádo a pokropíme zvyškom zálievky a citrónovou šťavou (aby avokádo nezhnedlo) a podávame. Vhodnou prílohou k mäkkému mäsu je chlieb.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus