Kurací šalát tex-mex

  autor   2824x

Suroviny:

1800 g pečeného (alebo vareného kurčaťa
prípadne 500 g vykosteného kuracieho mäsa bez kož)
500 g hlávkového šalátu
175 g konzervovanej kukurice (alebo mrazenej)
1 až 2 chilli papričky (podľa chuti)
2 veľké paradajky
1 červená paprika
1 šalotka. Octová zálievka: 4 lyžice červeného vínneho octu
175 ml rastlinného oleja
2 čajové lyžičky dijonskej horčice
3 vetvičky čerstvého estragónu
štvrť čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
pol čajovej lyžičky soli.

Postup:

Do misky dáme ocot, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom prilievame olej (stále miešame). Nadrobno nasekáme estragón, vmiešame ho do zálievky a podľa chuti okoreníme. Vo veľkej mise zmiešame kurča nakrájané na plátky a šalotku s 3 až 4 lyžicami zálievky. Do inej misy dáme nakrájaný hlávkový šalát. Pridáme 3 až 4 lyžice zálievky a premiešame. Doprostred tanierov porozkladáme šalát a naň kuracie mäso. Okolo upravíme nakrájané paradajky s kopčekmi kukurice. Na mäso poukladáme červenú papriku a všetko pokropíme zvyškom zálievky. Zľahka posypeme nasekanou chilli papričkou a podávame. Vhodnou prílohou k mäkkému mäsu a zelenine sú chrumkavé lupienky z kukuričnej múky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus