Kurací špíz po indonézsky

  autor   5006x

Suroviny:

1500 g vykosteného mäsa z kuracích pÅ•s Marináda: 3 šalotky
2 strúčiky cesnaku
pol čajovej lyžičky chilli korenia
2 čajové lyžičky mletého koriandru
2 čajové lyžičky mletého ďumbieru
3 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice destilovaného bieleho octu
2 lyžice rastlinného oleja. Omáčka z búrskych orieškov: 175 g lúpaných búrskych orieškov bez šupiek
375 ml horúcej vody
1 a pol lyžice rastlinného oleja
pol stredne veľkej cibule
1 strúčik cesnaku
pol čajovej lyžičky štipľavej papriky
2 čajové lyžičky mletého ďumbieru
1 čajová lyžička hnedého cukru
1 a pol lyžice citrónovej šťavy
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso z pÅ•s nakrájame po vlákne na rezance. Nadrobno nakrájame šalotku, cesnak dáme do misky a premiešame. Do misky vložíme rezance nakrájaného mäsa a premiešame. Prikryjeme mikroténom a uložíme na 3 až 12 hodín do chladničky. Príprava omáčky z búrskych orieškov: Na panvici rozpálime olej, vsypeme doň búrske oriešky, pražíme 3 až 5 minút. Potom oriešky preložíme do mixéra. Cibuľu nakrájame na kúsky a spolu s cesnakom, štipľavou paprikou, ďumbierom, hnedým cukrom a citrónovou šťavou vložíme do mixéra. Zmes rozmixujeme na jemnú kašu. Kašu vlejeme do panvice, rozriedime horúcou vodou na hustotu omáčky, necháme zovrieť a varíme 2 minúty, ochutíme. Príprava špízu: Ak používame bambusové špajdle, musíme ich pol hodiny pred prípravou mäsa namočiť do vody. Rozpálime gril. Mäsom pri navliekaní zľahka pootáčame. Na každú ihlu navlečieme asi 3 mäsové rezance. Rošt na grile potrieme olejom a poukladáme naň ihly s mäsom. Grilujeme z oboch strán 2 až 3 minúty. Špízy podávame s teplou omáčkou z búrskych orieškov. Vhodná príloha je šalát zo surovej zeleniny - nastrúhanej mrkvy a kapusty a na plátky nakrájaných uhoriek i paradajok s jemnou octovou zálievkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus