Kuracia pečeň s jablkami

  autor   4891x

Suroviny:

150 g kuracej pečene
2 lyžice masla
2 jablká
4 plátky bagety
1 malá cibuľa
1 lyžica jablčného vína
trocha sušeného tymianu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Jablká očistíme a vyberieme jadrovníky. Odkrojíme 4 kolieska hrubé 5 mm a zvyšok nastrúhame. Cibuľu olúpeme a nastrúhame. Pečienku očistíme a nadrobno nakrájame. Opekaciu misku predhrievame 4 minúty pri výkone 600 W. Plátky bieleho chleba opečieme a rozdelíme na 2 taniere. Polovicu masla rozpustíme v miske, pridáme pečeň a opekáme 1 minútu pri výkone 600 W. Obrátime a dopekáme ďalšiu 1 minútu. Pečeň vyberieme, ochutíme soľou, korením a tymianom. Do misky pridáme zvyšné maslo. Na polovicu plochy dáme nastrúhané jablko s cibuľou, na druhú polovicu dáme kolieska jablka. Všetko dusíme 3 minúty pri výkone 600 W. Kolieska jablka vyberieme. Pečeň zmiešame s nastrúhaným jablkom a cibuľou a poukladáme na opečené plátky chleba. Navrch poukladáme kolieska jablka a zalejeme výpekom zriedeným jablčným vínom. Chlebíky s pečeňou ohrievame ešte 15 sekúnd pri výkone 600 W.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus