Kuracia pečeň v chilli omáčke

  autor   2880x

Suroviny:

300 g kuracej pečene
100 ml sladkého mlieka
100 g kokosovej múčky
6 kešu orieškov
6 sušených chilli papričiek
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice oleja
1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
1 čajová lyžička cukru
1 čajová lyžička soli.

Postup:

Mlieko uvedieme do varu, prisypeme kokosovú múčku, odstavíme a občas premiešame. Nakrájanú cibuľu, cesnak, chilli papričky a kešu oriešky pomelieme a dobre premiešame. Kuraciu pečeň prepláchneme, necháme odkvapkať a prudko opečieme na veľkej panvici v rozpálenom oleji z obidvoch strán. Potom ju podľa chuti osolíme a osladíme, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a pomletú zmes. Všetko zalejeme mliekom a kokosovou múčkou a za stáleho miešania povaríme asi 4 až 5 minút. Nakoniec podľa potreby pridáme trocha prevareného mlieka alebo horúcej vody. Podávame s dusenou ryžou a mandarínkovým kompótom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus