Kuracia roláda s bylinkami a kozím syrom

  autor   2741x

Suroviny:

4 porcie vykostených kuracích pÅ•s (v celkovej váhe 750 g)
125 g kozieho syra
2 až 3 lyžice smotany
šťava z pol citróna
1 viazanička čerstvej bazalky
1 viazanička čerstvej petržlenovej vňate
3 vetvičky čerstvého tymianu
mleté čierne korenie
soľ. Paradajková omáčka: 125 g masla
25 ml suchého bieleho vína
3 šalotky
1 lyžica paradajkového pretlaku.

Postup:

Z mäsa odstránime šľachy. Sviečkovičku oddelíme a odložíme. Mäso prerežme do troch štvrtín. Rozkrojené mäso roztvoríme ako knihu a položíme ho medzi dva hárky navlhčeného pergamenového papiera. Aby bolo mäso rovné a rovnako hrubé, zľahka ho rozvaľkáme valčekom. Nasekáme bazalku, tymian a petržlen. Do misy dáme kozí syr a roztrieme ho vidličkou. Ak je syr prisuchý, pridáme smotanu. Pridáme bylinky a citrónovú šťavu a dobre vymiešame a ochutíme. Stierkou rovnomerne rozotrieme po plátku mäsa štvrtinu plnky z kozieho syra a byliniek. K okraju plátku položíme na plnku sviečkovičku a mäso odlepíme od papiera. Plátok skrútime do rúry. Konce rúry pevne stlačíme. Na veľký kus alobalu na matnú stranu dáme roládu. Rúru pevne zavinieme do alobalu, konce pevne stlačíme a zakrútime. Do rajnice so zovretou vodou ju postupne vložíme a na miernom ohni varíme asi 15 minút. Mäso je uvarené, keď je ihla, ktorou roládu prepichneme, po vytiahnutí horúca. Paradajková omáčka: Najemno nasekáme šalotku, v panvici ju prevaríme s vínom, štipkou soli a korenia. Odstavíme z platne a vmiešame maslo. Omáčka zhustne a skrémovatie, potom zašľaháme paradajkový pretlak a dochutíme. Veľkým nožom nakrájame roládu šikmo na centimetrové plátky. Na zohriate taniere dáme omáčku, narovnáme do nej plátky rolády a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus