Kuracie mäso s omáčkou

  autor   7966x

Suroviny:

Kurča s hmotnosťou 450 g nakrájané na malé kúsky
3 lyžičky horúceho oleja
1 lyžička sezamového oleja
25 g sezamových semien. Omáčka: 2 jarné cibuľky (najemno nasekané alebo pomleté)
2 pomleté strúčiky cesnaku
3 lyžice tmavej sójovej omáčky
1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
pol čajovej lyžičky Glutasolu (nie je nevyhnutný)
1 a pol čajovej lyžičky cukru
1 čajová lyžička čínskeho čierneho octu (alebo hnedného sladového octu)
pol čajovej lyžičky soli.

Postup:

Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej. Miešame v ňom sezamové semená, až sa sfarbia do zlatohneda. Preložíme ich na misu. Zmiešame prísady do omáčky a pridáme sezamové semená. Vytrieme wok a vložíme doň kurča. Prilejeme toľko vody, aby bolo ponorené a varíme ho domäkka asi 20 minút. Horúce kurča vykostíme a nakrájame na kúsky veľkosti sústa. Kuracie mäso poukladáme na tanier a lyžicou naň nalejeme omáčku. Ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus