Kuracie prsia na slanine

  autor   4554x

Suroviny:

4 porcie kuracích pÅ•s
100 g prerastenej údenej slaniny
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 konzerva olúpaných paradajok
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
80 ml olivového oleja
50 ml octu
500 ml mäsového vývaru
zväzok oregana
zväzok bazalky
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kuracie prsia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozpálenom olivovom oleji zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji roztopíme slaninu nakrájanú na kocky. Cibuľu a papriky očistíme a nakrájame na kocky veľké asi 2 cm. Pridáme k slanine a krátko opražíme. Primiešame olúpané paradajky prepasírované cez sito. Zalejeme mäsovým vývarom a octom. Primiešame nasekaný cesnak a bylinky. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Pridáme kuracie prsia a prikryté dusíme na miernom ohni ešte asi 10 minút. Dáme na taniere a polejeme šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus