Kuracie prsia na zelenom korení s avokádovým šalátom

  autor   2900x

Suroviny:

500-600 g kuracích pŕs
4-5 malých lyžičiek worcestrovej omáčky
2-3 lyžičky plnotučnej horčice (alebo francúzskej)
3-4 strúčky cesnaku
soľ
1-1.5 dl rastlinného oleja
2-3 lyžičky zeleného korenia v náleve
0.5 dl bieleho vína
sezamové semienka

Postup:

Jemne naklepané kuracie prsia ukladáme do misky a striedavo ich potierame pripravenou marinádou.
Marináda: Na malej panvici zohrejem rastlinný olej, pridáme horčicu, worcester, soľ, na záver posekaný cesnak a uvaríme omáčku.
Kuracie prsia je dobré dať do marinády deň vopred, minimálne však 2 hodiny pred varením.
Na panvici zohrejeme olej, pridáme plátky kuracích pŕs, prudko orestujeme, keď ich prevrátime, zasypeme ich zeleným korením. Takto orestované ich ukladáme do vyhriatej misy. Zatiaľ do výpeku na panvici nalejeme biele víno, krátko povaríme a touto šťavou zalejeme kuracie prsia v mise.
Podávame s opečenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus