Kuracie prsia so špenátovou plnkou

  autor   3608x

Suroviny:

2 kuracie prsia s kožou a kosťami (asi 800 g)
500 g mrazeného špenátu
nátierkový syr (Lunex)
50 g strúhaného syra
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 lyžice oleja
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 4 paradajky (alebo 4 lyžice paradajkového pretlaku)
1 cibuľa
1 lyžica oleja
120 ml vody
cukor
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a osušíme. Rukami opatrne uvolníme kožu tak, aby vzniklo vrecko. Podľa potreby si pomôžme ostrým nožom. Špenát dáme rozmraziť, cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na lyžici oleja. Pridáme špenát a dusíme. Cesnak očistíme a pretlačíme do špenátu. Udusený špenát dáme na sitko, vytlačíme z neho vodu a necháme vychladnúť. Nátierkový syr vyšľaháme elektrickým šľahačom, pridáme nastrúhaný syr, dochutíme soľou a korením. Prsia osolíme a plnku natlačíme pod kožu do pripraveného vrecka. Kuracie prsia vložíme kožou hore do vymastenej formy z jenského skla. Kožu potrieme zvyšným olejom a vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút. Zatiaľ si pripravíme omáčku. Paradajky umyjeme, prerežme a vyberieme jadrovník. Pevnú časť nakrájame na rezance, jadrovník na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme paradajky. Upečené prsia vyberieme z rúry a dáme na teplé miesto. Výpek rozriedime vodou a prilejeme ku paradajkám. Všetko necháme vrieť asi 5 minút. Kuracie prsia nakrájame a podávame s varenými zemiakmi a omáčkou, prípadne s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus