400 g kuracích pŕs
zelenina buď zmrazená zmes alebo čerstvá - šampiňóny
hrášok
mrkvička
brokolica
kukurica
(možnosť výberu podľa vlastnej chuti)
jedna väčšia cibuľa
½ póru
cestoviny bezvaječné (na tvare nezáleží)
korenie
soľ
biele mleté korenie
čierne mleté korenie
trocha worcestrovej omáčky
sójovej omáčky
bazalka
½ dcl bieleho alebo červeného vína
trošku kyslej smotany
nastrúhaný syr tiež podľa chuti môže byť parmezán
tehla
niva.
Kuracie prsia si narežeme na tenké šúľančeky, pokiaľ máme čerstvú zeleninu, tak ju očistíme a nakrájame na drobné kúsky, tak isto aj cibuľu a pór. V hlbokej panvici (najlepšie vo woku) zohrejeme trochu oleja, pridáme pokrájané mäso a necháme podusiť. Keď nám pekne obelie, osolíme ho, pridáme cibuľu a pór a ďalej dusíme. Medzitým ako sa nám mäso dusí môžeme si postaviť uvariť cestovinu podľa návodu, odporúčam pre lepšiu chuť ju uvariť v zeleninovom alebo hubovom vývare s trochou masla, keď použijeme vývar, nepoužívame soľ. Z mäsa sa nám medzitým vydusila voda takže pridáme štipku bieleho a čierneho korenia, obe omáčky podľa chuti, bazalku len tak medzi prsty, biele vínko a ostatnú zeleninu a opäť necháme dusiť asi 10-15 min. Keď je mäso úplne mäkké, pridáme k nemu uvarenú a scedenú cestovinu, zmiešame a odstavíme. Nakoniec pridáme 1 ½ polievkovej lyžice kyslej smotany, dobre premiešame a všetko to dáme do vopred vymasteného plechu (pokiaľ nie je teflónový, odporúčam vymastiť maslom a posypať strúhankou). Dáme na 15 min do dobre rozohriatej rúry, dávame pozor, aby sa nám to nepripieklo. Ku koncu na cestoviny nasypeme nastrúhaný syr necháme zapiecť a podávame s obľúbeným šalátom. Vynikajúce je k tomu červené víno.
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.