Kuracie soté so zeleninou

  autor   7983x

Suroviny:

500 g kuracích pÅ•s bez kož a kostí
125 ml bieleho vína
50 g šampiňónov
1 malá karotka
1 malá paprika
50 g stopkového zeleru
1 malý kaleráb
1 malá cukina
2 šalotky
125 ml horúcej vody
pol čajovej lyžičky lístkov tymianu
125 ml mäsového vývaru
2 lyžice instantného výpeku
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Karotku, papriku, zeler a kaleráb očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké rezance. Zeleninu dáme do mäsového vývaru, prikryjeme a varíme 3 minúty pri výkone 600 W. Cukinu a huby umyjeme, očistíme a nadrobno nakrájame. Šalotky olúpeme, najemno nasekáme a spolu s hubami a cukinou pridáme k preddusenej zelenine. Prikryjeme a dusíme 4 minúty pri výkone 600 W. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, pridáme k zelenine, prikryjeme a dusíme 2 minúty pri výkone 600 W. V uzavretej nádobe necháme dôjsť. Vodu zmiešame s práškovým výpekom a v malej miske povaríme 5 minút pri výkone 600 W. Omáčku zmiešame s mäsom a zeleninou. Ochutíme soľou, čiernym korením a tymianom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus