Kuracie zelené chilli

  autor   2494x

Suroviny:

450 g vykosteného kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky veľké ako sústo)
2 čajové lyžičky ryžového vína
1 zelená paprika (zbavená semien a nakrájaná na kúsky)
3 zelené chilli papričky (nakrájané na pozdĺžne plátky)
3 nasekané jarné cibule
2 strúčiky cesnaku (olúpané a nakrájané na plátky)
2 lyžice tmavej sójovej omáčky
1 lyžica svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
štipka Glutasolu (môžme vynechať)
3 lyžice oleja
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky)
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
1 čajová lyžička sezamového oleja
250 ml kuracieho vývaru
1 čajová lyžička sladového octu
soľ.

Postup:

Zmiešame prísady do omáčky. Ďalej zmiešame koreniace prísady a pridáme kurča. Marinujeme ho asi 10 minút. Kurča necháme odkvapkať a tekutinu vylejeme. Zohrejeme 1 lyžicu oleja a za stáleho miešania pražíme asi 2 minúty cibuľu, ďumbier a cesnak. Preložíme ich na misu. Prilejeme zvyšujúci olej, kurča oprážame a miešame asi 3 minúty. Pridáme zmes zelených paprík a chilli papričiek a za stáleho miešania ich asi 2 minúty pražíme. Pridáme zmes cibule a dobre premiešané prísady do omáčky a varíme asi 4 minúty, dokiaľ omáčka nezhustne. Podávame ihneď.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus